nesset-einarengdal

Aktuelt – et giftfritt Nesset!

Organisasjonen «JEG VELGER MEG ET GIFTFRITT NESSET» har som formål å stoppe planene for etablering av deponi for farlig uorganisk avfall på Rausand. I tillegg er det planer om ytterligere utvidelser av dagens drift, det såkalte deponi 2, som også må stanses. Organisasjonen vil samtidig ha fokus på opprydding etter tidligere drift.


Møre og Romsdal FrP er mot deponi på Raudsand i Nesset!

Møre og Romsdal FrP er mot deponi på Raudsand i Nesset!

  • 12.01.2018 11:18:00
LESERINNLEGG Viser til sak i Romsdals Budstikke med Else-May Botten og deponisaken på Raudsand, der ho forsøker å tegne et bilde av at Sylvi Listhaug sine uttalelser i valgkampen om saken, ikke var en realitet. Realiteten er at i valgkampen var Sylvi Listhaug Møre og Romsdal FrP sin førstekandidat og fremførte Møre og Romsdal FrP sitt syn i saken om deponi på Raudsand i Nesset.
Les mer
Natur og ungdom sier nei til deponi på Rausand

Natur og ungdom sier nei til deponi på Rausand

  • 12.01.2018 10:25:00
- Denne typen åpne gruver er svært risikable prosjekt. Det er stor fare for ras og jordskjelv som kan føre til utslipp av basisk avfall, som i verste fall kan havne i fjorden og i grunnvannet. Dette vil være katastrofalt for den marine næringa i området, sier Lucas Lyngstad, leder i Møre og Romsdal Natur og Ungdom i ei pressemelding.
Les mer
Norge må ha deponi for farlig avfall

Norge må ha deponi for farlig avfall

  • 10.01.2018 10:07:00
LESERINNLEGG fra klima- og miljøminister Vidar Helgesen. I mange år har Langøya utenfor Holmestrand dekket behovet for deponi for uorganisk farlig avfall i Norge. Nå er Langøya snart full, og vi må finne et nytt sted å lagre denne typen avfall.
Les mer
Staten førebur sal av eigedom på Raudsand – lover å rydde opp

Staten førebur sal av eigedom på Raudsand – lover å rydde opp

  • 10.01.2018 09:54:00
Departementet førebur sal av statleg eigedom på Raudsand. Statsråden lover opprydding, men ber Miljødirektoratet om utvida frist. Stortingsrepresentant Steinar Reiten (KrF) er oppteken av forholda på Raudsand i Nesset. Han stilte på tampen av 2017 spørsmål til nærings- og fiskeriministerminister Monica Mæland om miljøstatus for statens eigedom der, i samband med at det er aktuelt med avhending.
Les mer
Fakkeltog mot deponi

Fakkeltog mot deponi

  • 09.01.2018 09:22:00
Lørdag 20. januar arrangeres det dugnadskonsert og fakkeltog mot deponiplanene i Raudsand, Nesset. Arrangørene håper på godt oppmøte.
Les mer
Deponimotstand på flere språk

Deponimotstand på flere språk

  • 29.12.2017 11:35:00
Demonstranter fra flere land viste sin motvilje mot deponiplanene på Raudsand. De norske fjordene er et internasjonalt ansvar, var budskapet.
Les mer
Julehilsen til alle medlemmer og samarbeidspartnere

Julehilsen til alle medlemmer og samarbeidspartnere

  • 20.12.2017 11:53:00
Et begivenhetsrikt år går mot slutten. Gjennom gode støttespillere, både i og utenom selve organisasjonen vår, har vi bidratt til å sette en viktig sak på kartet. Vi har demonstrert at det er stor motstand mot de planlagte avfallsdeponiene på Raudsand, og da spesielt mot det såkalte «giftdeponiet». Vi har også gitt stemme til kravet om opprydding i gamle miljøsynder. Alt dette bør vi kunne være stolte av!
Les mer

"Fakta er imidlertid at de fremlagte dokumentene ikke representerer absolutte sannheter"

  • 20.12.2017 11:40:00
Dette uttaler styret i "Jeg velger meg et giftfritt Nesset" i sin kronikk. Nå er konsekvensutredningen (KU) for et «Nasjonalt behandlingsanlegg og deponi for uorganisk farlig avfall på Raudsand», det såkalte «giftdeponiet, lagt frem og det med et ikke uventet resultat. Tiltakshaver Bergmesteren Raudsand (BMR) med partnerne Veidekke og Stena Recycling kunne fornøyd konkludere med at det nå ikke er noe i vegen for å gjennomføre sine planer på Raudsand.
Les mer